HAK

Brasilialaista ju-jutsua Atleettiklubilaisille

Helsingin Atleettiklubilla harjoittelevien on nyt myös mahdollista tutustua mattopainiin, eli tarkemmin sanottuna brasilialaiseen ju-jutsuun.

HAK:n pikkusalissa ovat jo jonkiin aikaa harjoitelleet Helsingin ju-jutsuklubin osaavat brassijujutsukat ja nyt myös HAK:laisilla on mahdollisuus osallistua näihin treeneihin. Harjoitukset ovat vapaamuotoiset, toisin sanoin ne koostuvat pääosin vapaasta sparrista. Kaikki pidempään painineet opastavat kuitenkin mielellään treenien lomassa vasta-alkajaa, eikä jyrätyksi tulemista tarvitse pelätä. Jokainen ju-jutsuklubin painija on tietoinen siitä, että treeneihin saapunut voi olla ensimmäistä kertaa tatamilla, ja että tekemisen temmon ja perusteiden opetuksen tulee myös olla sen mukaista. Pääpaino on vahvasti käytännön tekemisessä, sillä painimaan oppii vain painimalla.

Harjoitusasuna pidempään treenanneilla on pääsääntöisesti gi (~ judo/jujutsupuku), mutta t-paita ja shortsit käyvät myös vallan hyvin. Pikkusalissa harjoitellaan lähtökohtaisesti:

  • ti 17.00-18.00
  • ke 17.00-18.00
  • to 16.30-17.30
  • su 17.00-18.30

Treenien vapaamuotoisuudesta johtuen Facebookin “Kaapelin sparrit” -ryhmästä (https://www.facebook.com/groups/341743442586677/) voi tarkistaa, onko ju-jutsukoja saapumassa paikalle.

Mikäli pelkkä pintaraapaisu lajiin kiinnostaa alkuun, voi HAK:lainen toki käydä vain katselemassa ja kokeilemassa treenejä hetken esim. oman punttitreenin lomassa. Mikäli herää kysymyksiä, voi olla yhteydessä tuomas.matilainen86@gmail.com

Paini2